Rádiófrekvenciás kollagénterápia

A rádiófrekvenciás kezelés népszerűségét szemmel látható eredményességén túl annak köszönheti, hogy fájdalommentesen és mellékhatások nélkül alkalmazható. Az eljárás alkalmazásának első számú területe ma különösen a bőrfiatalítás, a bőrmegújítás és a ráncok mérséklése.

Hogyan működik?

A rádiófrekvenciás hullámok energiája a készülék működése közben mozgási energiává alakul. A pólusok által kibocsátott elektromágneses impulzusok hatására a szöveteket alkotó molekulák egymáshoz ütköznek, ami hőenergia keletkezésével jár. A rádiófrekvenciás hullámok nagy előnye, hogy a bőr mélyebben fekvő rétegeit, az irhát és a bőralját is képesek felmelegíteni és ott kedvező élettani hatásukat kifejteni, anélkül, hogy a bőr felszínén a hám túlmelegedne és égési sérüléseket szenvedne. Az irha és a bőralja hőmérséklete a kezelés során 50–60 ºC-osra melegszik fel, a bőr felszíni hőmérséklete azonban csak 39-40 ºC-os lesz.

Hatásai:

  • Minden kezelés után észrevehető az azonnali feszesítő hatás, mely a kollagén rostok kétdimenziós összehúzódásának a következménye. A bőrben felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, növekszik a sejtek biokémiai aktivitása, gyorsul a vér- és nyirokkeringés. Így felszabadulnak a lerakódott méreganyagok, javul az oxigenizáció.
  • Azonnal látható feszesítő hatás, arckontúr javulás: a kollagén rostok átmérője a hő hatására vastagabb lesz, de hosszuk csökken, a kollagén rostok tehát összehúzódnak.
  • Hosszú távú hatás: a bőr irha rétegét érő hő hatás stimulálólag hat az új kollagén- és elasztin rostok képzésére. Az új rostok képződése a kezelés után körülbelül 3 hónapig tart. Ez idő alatt a bőr folyamatosan töltődik fel, feszesedik.

A kezelés előnyei:

  • Fájdalom-és sérülésmentes
  • A bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok átalakulnak, számuk megemelkedik
  • A bőr megújul, feszesebbé, fiatalosabbá, üdévé válik
  • A ráncok, a szem alatti sötét karikák és szarkalábak finomodnak
  • Kezelhető az arc, a nyak, a toka és a dekoltázs érzékeny területei is.
  • Zsírbontó és bőrfeszesítő hatás együttesen érvényesül (toka)
  • Relaxáló, nyugtató hatású

A kezelést kúraszerűen érdemes végezni 4-8 alkalommal, heti rendszerességgel, majd havonta 1 fenntartó kezelés ajánlott.

Ellenjavallat: terhesség, pacemaker, pajzsmirigy betegség, tetoválás, bőrrák, fertőzés, bőrgyulladás, rozacea, epilepszia, autoimmun betegség, roaccutane kezelés, diabetes, keloid, vérzékenység, trombózis hajlam.

© 2020 GigiMezoKozmetika Gödöllő